Sneeuwwitjehuis

werkelijk een sprookje
Het is een echte belevenis, zowel voor groot als klein, om een bezoek te brengen aan het sneeuwwitjehuis. Je waant je daar echt in een sprookjeswereld. Dit bijzondere concept is ontwikkeld door de inwoners van Bergfreiheit in samenwerking met de Bad Wildunger Stadtmarketing .

Het huisje van de dwergen
Beneden in de eerste ruimte kun je zien hoe de dwergen aten en sliepen als ze thuis kwamen van hun werk in de mijn. De tafel is, zoals in het sprookje beschreven, gedekt. De zeven schattige bedjes, waarvan drie hoogslapers, staan tegen de muur.
In de tweede kamer, die iets kleiner is, kun je zien en ervaren waar en hoe de dwergen in de kleine en typische eenkamerwoning geleefd hebben met daarin een kleine keuken met oude haard en een tafel voor het voorbereiden van het eten en alles wat daarbij hoort.

De geschiedeniskamer
Ga je de trap op dan zie je meteen het zaaltje waar je informatie vindt over het onderzoek en de geschiedenis van het mijnbouwdorpje. In deze ruimte bevindt zich o.a. een grootbeeld TV met DVD, literatuur en materialen die betrekking hebben op de geschiedenis van het dorp.
Je kunt hier met elkaar erover praten, beelden en voorwerpen bekijken, in oude boeken neuzen en aantekeningen maken voor een spreekbeurt of lezing.

 

De verhalenkamer
Daarnaast is een sprookjesachtig aangeklede ruimte waar onze gasten, met name onze kleine bezoekers, de traditionele en geliefde manier van het sprookjes vertellen kunnen beleven. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Bijv. een sprookjesverteller leest een sprookje voor na of speelt het na of je kunt een poppenkastvoorstelling bijwonen. Je kunt naar de sprookjes luisteren, maar ook zelf met handpoppen spelen. Het is een gezellige kamer an heerlijk ontspannen te luisteren.

De speelkamer
Hier wordt de sprookjeswereld werkelijkheid. De ruimte is vooral bestemd voor de kleine bezoeker, bijv. ook geschikt voor kinder- en verjaarsfeestjes.
De kinderen worden nieuwsgierig gemaakt en gaan zelf aan de gang.
Er staat een oude verkleedkist en ook zijn er accessoires, edelstenen en knutselmateriaal te vinden. Je krijgt hier zin om je te verkleden, te schminken, te knutselen en te schilderen.  
Deze gelegenheid is bewust hier ondergebracht en biedt zo de mogelijkheid het sprookje aan het eind van de tocht te verwerken.
Aan het eind van de ontdekkingstocht is er nog een winkeltje waar je leuke herinneringen aan dit bezoek en aan Bergfreiheit kunt kopen. Tevens is er nog een speciaal aanbod van regionale appelprodukten.
Vergeet niet om als je het sneeuwwitjehuis verlaat een blik te werpen in de tuin, voor je door een poortje vertrekt. In de voortuin staat een kleine appelboom, waar in het najaar mooie rode appels aan groeien. Tevens vind je er kleurrijke bloemen en planten en een zitje, waar je nog even kunt nagenieten. 

 

Openingstijden:
21 maart tot 31 oktober: woensdag – zondag
van 15.00 tot 17.00 uur
1 november tot 20 maart : zaterdag en zondag
van 15.00-17.00 uur
Geopend op feestdagen, behalve op
24, 25 en 26 december en oud- en nieuwjaarsdag.

Houd rekening met de lokaal geldende coronavoorschriften.
De hygiënemaatregelen dienen in acht te worden genomen.

 

 

Entree: Volwassene: 3,00 €, kinderen tot 13 jaar: 1,50€. Groepen af 10 persoon: 2,50 € / persoon.

 

Voor groepen en verjaardag/kinderfeestjes buiten deze tijden, kunt u contact opnemen met Mevrouw Körtel. Tel.: +49 (0)56261736